TOLO Logo Work Office

Philip Avenue House, Malibu, CA

274_PAM_North Elevation.jpg
We designed this Malibu compound for an extended family that lost their home in the Woolsey fire. Their new house is organized into a series of pavilions with intermittent exterior courts and pocket gardens connected via a long linear gallery. Large windows shaded by a steel trellis face South, opening up views to a native meadow and the ocean beyond. This orientation also allows the house to be passively cooled and ensures that the house meets California’s 2020 Zero Net Energy requirements. Below the main house is a garden house to accommodate larger family gatherings.
274_PAM_Site-Plan.png
274_PAM_Floor-Plan.png
274_PAM_Elevations.png
274_PAM_Exterior View Entry.jpg
274_PAM_Living Room.jpg
274_PAM_Kitchen_White.jpg
274_PAM_View of Courtyard.jpg
274_PAM_Master-Bedroom.jpg
274_PAM_Southeast Large.jpg
274_PAM_South-Elevation.jpg
Status: Design Phase
Size: Main House 3,736 SF, Guest House 900 SF, Garage 594 SF

Project Team: Peter Tolkin, Sarah Lorenzen, Shirley Hsu, Socrates Medina
Engineers: Joseph A Perazzelli, P.E. (Structural)
Consultants: Monterey Energy Group (Energy)